Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010

Ανάπηρος Πολέμου

Μερικά σχόλια στην σκέψη της ημέρας του Χρ. Μιχαηλίδη στο Τρίτο πρόγραμμα σχετικά με ένα πολυτελές αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού στα βόρεια προάστια που έφερε πινακίδες Α.Π. (ανάπηρος πολέμου), που το σχολίασε αρνητικά.
_________________________

Άραγε πόσο αποτιμάται το αίμα που δόθηκε για την πατρίδα;
Πως αποζημιώνεται ένα κομμένο χέρι ή πόδι;
Πια τιμή του πρέπει αυτού που είπε το ΝΑΙ στο κάλεσμα της πατρίδας;

Μακάρι να μπορούσε η πατρίδα σε όλους τους ανάπηρους πολέμου να δώσει ένα αντίστοιχο αυτοκίνητο.
Και μακάρι να είχαμε την ευαισθησία να περνάμε με σεβασμό κάθε φορά που βλέπουμε μία πινακίδα Α.Π.

2 σχόλια:

  1. Τι να το κάνει, όμως, ο ανάπηρος πολέμου το αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού στην Αθήνα; Τι να το κάνει οποιοσδήποτε κάτοικος της μεγαλούπολης; Που να το παρκάρει; Πως να το συντηρήσει;
    Σαφώς αξίζει συγχαρητήρια ο άνθρωπος που υπηρέτησε την πατρίδα. Όμως πρέπει να διαχωρίσουμε τη θέση μας εκεί που σταματάει η άνετη ζωή και ξεκινάει ο καταναλωτισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δημήτρη το ζήτημα δεν είναι τι να το κάνει στην Αθήνα. Άλλωστε το αρχικό σχόλιο ήταν για τα βόρεια προάστια που σαφώς υπάρχει αρκετός χώρος και να το παρκάρει και να το χρησιμοποιήσει.

    Συμφωνώ μαζί σου στο θέμα του καταναλωτισμού, προσωπικά είμαι θιασώτης των λειτουργικών και πρακτικών αυτοκινήτων. Και ένα αυτοκίνητο 7lt σίγουρα είναι υπερβολή.

    Άλλα η ουσία του σχόλιου που έκανα δεν είναι εκεί. Ούτε και το αρχικό σχόλιο του κυρίου Μιχαηλίδη αφορούσε αυτό το θέμα.
    Θεωρώ υποκριτικό να αρνείσαι το δικαίωμα σε κάποιον να διαλέξει το αυτοκίνητο που του αρέσει και μπορεί να πληρώσει, εξαιτίας του ότι επωφελείται των ευνοϊκών ρυθμίσεων ως ανάπηρος πολέμου.

    Επίσης θεωρώ πως ήταν ντροπή τα άθλια αμαξίδια που είχε δώσει το κράτος στους ανάπηρους πολέμου και με τα οποία τους παρουσίαζαν στις παρελάσεις μέχρι πρότινος.

    Παραθέτω δύο δημοσιεύματα που μάλλον αφορούν την ίδια περίπτωση.

    http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=5&t=25902&p=1271987&hilit=%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%BF%CF%82

    http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=115042&cid=12

    ΑπάντησηΔιαγραφή